VC Herentals heeft voor zo'n 1.000 supporters de promotie beet na een spannende finale tegen een sterk Schriek.  VC Herentals moest 2 doelpunten inhalen en heeft dat gedaan op kracht en inzet.  De spanning bleef tot op de voorlaatste minuut met een stand van 4-1.  Vlaeymans kon in de laatste minuut de geruststellende 5-1 binnentikken.  Het feest op St.-Janneke kon beginnen.

VC-voorzitter Tony De Busser : 'Ik ben bijzonder fier op ons heel team en alle medewerkers.  Ze verdienen allemaal de promotie. Het bleef vandaag spannend tot in de eindfase. Ik ben bijzonder blij omdat we het hele seizoen een heel goed resultaat hebben neergezet  Voor 4e Nationale gaan we ons ook terdege wapenen.  Iedereen een dikke proficiat, vooral ook voor de supporters!"

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput :

VC Herentals begon aan de aartsmoeilijke opdracht om de 2-0 nederlaag uit de heenronde weg te vegen in deze alles of niets finale tegen Schriek.  Door schorsingen en blessures werd het aanvallende compartiment van de bezoekers gereduceerd , Voorspoels, Verschaeren en Dilliën waren er niet bij.  Herentals kon opnieuw rekenen op De Swert en Van Bouwel die beiden een basisplaats kregen. 

Een zonovergoten St.- Janneke, 1.000 kijklustigen, nu was het nog aan de heren voetballers om hun ding te doen.

Herentals wou snel scoren en dus was van een studieronde geen sprake.  Rood-wit zette onmiddellijk druk maar doelman Verelst was attent bij pogingen van Thomassen, Van De Kerckhof en Van Bouwel. Nog voor het kwartier rond was liet Van De Kerckhof een voorzet van Van Der Schraelen slim lopen, de bal kwam voor de voeten van Thomassen die met een heerlijke pegel  dat belangrijke vroege doelpunt scoorde. 

Herentals kwam al snel bijna op 2-0 maar Verelst weerde een vrije trap van Van De Kerckhof in hoekschop.  Uit het niets klom Schriek dan toch op gelijke hoogte.  Een doelpunt dat echter wel van prachtige makelij was.  Na een hoekschop had niemand oog voor Goyvaerts die vanaf 20 meter de bal onhoudbaar in de kruising ramde.  Toch consternatie vermits de lijnrechter niet naar het midden liep bij het doelpunt, uiteindelijk werd het doelpunt toch (terecht) goedgekeurd.  Dat hield echter wel in dat Herentals zijn vroege bonus helemaal kwijt was en weer helemaal van nul kon beginnen.

Halfweg de eerste helft zat Verelst opnieuw sneller op de bal dan Niels Marien maar moest nog voor het halfuur kansloos toekijken hoe Vlaeymans door het centrum van de verdediging sneed en de 2-1 in het mandje legde.  Wanneer amper enkele minuten later Goyvaerts de bal veel te kort terugspeelde op de doelman was Van De Kerckhof er als de kippen bij en scoorde heerlijk de 3-1.  Herentals kwam voor de pauze nog dicht bij de 4-1 via Van De Kerckhof na een schitterende dubbele één-twee met Vlaeymans maar de 3-1 ruststand bleef op het bord staan.

VCH kwam nog extra gemotiveerd uit de kleedkamer en al snel knalde Vlaeymans rakelings over de staak.  Toch bleef het opletten voor een counter van Schriek, Luyten vond Olieslagers op zijn weg.  Aan de overzijde stond ook Van Leerdam aan het kanon maar zijn poging ging een metertje naast doel.  De bevrijdende 4-1 liet echter niet lang op zich wachten.  Van De Kerckhof buffelde een voorzet van Vlaeymans in doel.

 Herentals virtueel in vierde nationale.  Een kwartier voor het einde zagen de supporters nog eens een samba aanval van de thuisploeg.  Van Leerdam tot bij Van De Kerckhof die de bal panklaar legde voor Van Bouwel maar het schot van Ken ging erg nipt over.  De wedstrijd begon wat bitsiger te worden en beide elftallen kregen op korte tijd wat gele kaarten te verwerken.  Michiels kreeg zelfs een rood karton onder de neus geduwd voor zijn tweede gele kaart.  Luyten probeerde het voor de bezoekers nog eens met een wanhoopspoging maar Vlaeymans nam in blessuretijd alle twijfels weg en kon na mistasten in de Schriek verdediging de 5-1 scoren.

Herentals naar vierde nationale en wie kan beweren dat dit niet oververdiend is ?  Wie twee periodetitels wint (één meer dan Beerschot), op slechts 10 punten eindigt van kampioen Beerschot Wilrijk en het uitslagenbord deze competitie bekijkt kan enkel concluderen dat de promotie oververdiend is.

 Naast een kern die hartstikke goed kan voetballen is een hechte groep vrienden op en naast het veld.  Volgende week zondag wacht nog een andere finale , die van de beker van Antwerpen tegen FC Turnhout.  Laat ons daar ook een galawedstrijd van maken en de deur van provinciale nadien definitief dicht trekken….

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Mariën Robin; Mariën Niels; Van Leerdam Ilja; Van De Kerckhof Jeroen; De Swert Birger; Van Der Schraelen Thomas; Vlaeymans Sam;  Van Bouwel Ken.  Bank:  Dams Pieter; Dillen Robbe; Van De Weyer Dries ; Dufraing Kevin. 

Vervangingen:  72e Dillen Robbe voor Van Der Schraelen Thomas;  Gele kaarten:  Van Bouwel Ken; Van De Kerckhof Jeroen;  Van Doninck Jelle

 Doelpunten:  12e  Thomassen Martijn 1 – 0 ; 19e  Goyvaerts Bjorn  1 – 1 ; 27e  Vlaeymans Sam 2 – 1 ; 31e Van De Kerckhof Jeroen 3 – 1 ; 58e Van De Kerckhof Jeroen 4 – 1 ; 92e Vlaeymans Sam  5 - 1.